Η Γιατρός Μου

Η Ρουμπίνη Γ. Σμέρλα είναι παιδίατρος-Παιδορευματολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Εισήχθη με Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της ως Παιδίατρος στην Α΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στην συνέχεια έκανε την εξειδίκευσή της στο Ρευματολογικό τμήμα της Κλινικής της Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Χ. Μ. Μουτσόπουλος) και στο Παιδορευματολογικό Ιατρείο της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» (Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Χρούσος, Παιδίατρος-Παιδορευματολόγος: Φ.Ψύχου). Είναι Ακαδημαϊκή Υπότροφος της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και παρακολουθεί παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα. Διδάσκει Παιδιατρική Ρευματολογία στους εκτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και συνεργάζεται με παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές. Είναι μέλος της Παιδιατρικής Ρευματολογικής Ευρωπαϊκής Εταιρείας (Paediatric Rheumatology European Society-PRES), Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΠΡΕ) και αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ).